Nieuw Zorgpad Vroegsignalering Zwangeren Fryslân

26 september 2024

Wist je dat 7,7% van de zwangeren in Friesland zich in een kwetsbare situatie bevindt? En dat 1 op de 6 kinderen het leven begint met een ‘valse start’? Door zwangeren in een vroeg stadium extra ondersteuning te bieden, kunnen wij meer kinderen een Kansrijke Start bieden.

Hiervoor is het Zorgpad Vroegsignalering Zwangeren Fryslân ontwikkeld. In dit zorgpad kunnen (zorg)professionals waardevolle tips vinden voor het signaleren van kwetsbare zwangeren en het bieden van adequate ondersteuning. Ook het Prenataal Huisbezoek door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) vormt een onderdeel van dit zorgpad!

In de afgelopen jaren zijn diverse regionale zorgpaden ontwikkeld. Door de inzet van ROS Friesland en GGD Fryslân zijn verschillende betrokken partijen en regio’s samengebracht om tot één provinciaal zorgpad te komen. Dit vereenvoudigt de werkzaamheden van de (zorg)professionals, die niet langer hoeven uit te zoeken welke afspraken en telefoonnummers bij welke gemeenten horen; deze informatie is allemaal opgenomen in het zorgpad.

Wil je meer weten over het zorgpad? Neem dan contact op met onze adviseur Maaike.

Zorgpad Vroegsignalering Zwangeren Fryslân

Ga terug naar nieuwsoverzicht