over ons

ROS Friesland biedt advies en begeleiding, kennis en inspiratie voor de doorontwikkeling van de eerstelijnszorg.

Wie we zijn

Inwoners van Friesland willen gezond leven én de zorg krijgen die ze nodig hebben. Nu en in de toekomst. Ondanks de stijgende zorgvraag en een toenemende schaarste aan middelen. Samenwerking met de eerste lijn en betrokken partijen in de buurt is hierbij belangrijk. ROS Friesland werkt samen met de eerste lijn aan samenhangende zorg dichtbij burgers.

Ons aanbod

Dit doen we door advies en begeleiding, kennis en inspiratie te leveren voor de doorontwikkeling van de eerstelijnszorg.

Samenhangende zorg dichtbij inwoners

Programma’s en zorgnetwerken

Regionaal kenniscentrum eerste lijn

Voor wie?

ROS Friesland is er voor de eerste lijn. Voor het realiseren van goede samenhangende zorg dichtbij burgers werken we samen met andere partners zoals patiëntenorganisaties, ziekenhuizen, gemeenten en zorgverzekeraar.

Waarom ROS Friesland?


Onze adviseurs werken vanuit een maatschappelijke opdracht. Door onze jarenlange ervaring van de regio en de eerstelijnszorg kennen we het werkveld als geen ander. We helpen (eerstelijns)zorgaanbieders met het doorontwikkelen van de eerstelijnszorg en het effectief samen werken aan samenhangende zorg in de buurt.